Начало | Анализи | Уволниха митничарите, пуснали автобуса-ковчег в България без нужните документи за международен превоз

Уволниха митничарите, пуснали автобуса-ковчег в България без нужните документи за международен превоз

Анализи 0 Прочетено: 30240 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Уволниха митничарите, пуснали автобуса-ковчег в България без нужните документи за международен превоз

Двама митничари са пропуснали автобуса, който катастрофира на магистрала „Струма” през границата въпреки липсата на документи. Това обявиха от митническата управа на Република Северна Македония, предаде БНТ.


Срещу двамата служители са взети мерки и те са отстранени от работа. Предстои да бъде санкциониран и техният пряк ръководител.

В системата на митницата не е отразено автобусът да е имал разрешително за международен превоз на пътници.

Излизането на автобуса от държавата изобщо не е отразено в митническата система, според първоначалната проверка.

„Новините от последните часове са, че митническата вътрешна комисия е извършила проверка на граничния пункт „Деве Баир” и там е установено, че двама митничари не са си свършили работата. Пропуснали са автобуса с нередовни документи.

Заради това те ще бъдат отстранени от работа. Техният ръководител ще бъде санкциониран”, това заяви пред NOVA главният редактор на македонския сайт „Трибуна” Атанас Величков.

„По принцип политиката на фирмите е да дават международни курсове на опитни шофьори. Най-вероятно шофьорът на автобуса е бил опитен и ако е направил грешка, това трябва да го каже самото разследване”, каза още той.

„В медиите се появи информация, че в автобуса е имало пиротехника за Нова година. От фирмата превозвач съобщиха във Facebook, че това не е истина и че в автобуса няма тайници, в който може да се сложи нафта или такава пиротехника”, посочи още Величков.

Източник: Марица

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0