Начало | Анализи | Експерт даде важен съвет на хората с кредити

Експерт даде важен съвет на хората с кредити

Анализи 0 Прочетено: 48510 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Експерт даде важен съвет на хората с кредити

Ето какво посъветва хората с кредити с оглед настоящата ситуация

Експертът съветва хората с кредтити да направят нещо много важно.

Кредитният консултант Тихомир Тошев заяви в ефира  на БНР, че одобрените отсрочени кредити на домакинства са в размер на 1,8 млрд. лева и те са на фона на общи задължения в размер на над 25 млрд. лв.

 

Очакванията на експерта са след края на мораториума част от клиентите да не успеят да се справят със ситуацията. Но според него в случая ще е голяма грешка тегленето на нов безлихвен кредит чрез Българската банка за развитие (ББР) за погасяване на стари заеми.

 

Тошев сподели, че ще има хора, които трудно ще намерят начин да върнат взетото на заем. Препоръките му са длъжниците сами да се свържат с банките и да признаят, че не могат от април да обслужват кредитите си.

 

Заместник-председателят на Съвета на Камарата на частните съдебни изпълнители Иван Хаджииванов заяви, че е трудно да се прогнозира какво точно ще се случи, след като отпадне мораториумът на банките.

 

"Камарата излезе с предложение преди да се наложи извънредното положение да се ограничат изпълнителните действия срещу длъжниците, за да може да се преживее по-лесно пандемията, след това със Закона за извънредното положение се ограничи образуването на нови изпълнителни дела, на налагане на запори, възбрани на имоти, описи, публични продажби, което пък доведе до спадане на приходите на частните съдебни изпълнители за 2020 година към държавния бюджет и взискателите.

 

След преминаване на извънредното положение нещата се раздвижиха, като банките не могат да след извънредното положение и да оставят необслужените кредити, това е до март, както се очаква", заяви още Хаджииванов.

 

Той заяви, че в момента се осъществяват много продажби по Черноморието на апартаменти. Купувачите са руски граждани, пише БЛИЦ.

Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha


Оценка на новината

0