Начало | Анализи | Проф. Костадин Ангелов отсече: Заведенията отварят през март!

Проф. Костадин Ангелов отсече: Заведенията отварят през март!

Анализи 0 Прочетено: 28476 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Проф. Костадин Ангелов отсече: Заведенията отварят през март!

 

Проф. Костадин Ангелов е твърд - заведенията отварят през март!

Разочарован и дори потресен от днешния протест на ресторантьорите е здравният министър проф. Костадин Ангелов. Който пита срещу здравия разум ли протестират те? И ако за него му искат оставката, то какво ще поискат за проявено безразсъдство?!

 

"Преди седмица имахме среща с двете асоциации, които организират днешното недоволство. Говорихме и още тогава ги уверихме, че до края на януари от бранша ще си получат парите. Това вече се случва", поясни министърът.

 

Костадин Ангелов е капегоричен, че няма да се умори да се бори за живота и здравето на всеки български гражданин, каквото и да му коства това.

 

По думите му светът се намира в безпрецедентна криза. А протестът на ресторантьорите вече прилича на уличен бой.

 

„Пръв посяга този, на когото му свършват аргументите. Отговорността за здравето на хората я носи министърът на здравеопазването. Първо освободихме мерките в сектора на здравеопазването, след това е образованието, после културата и спорта и чак тогава отварят ресторанти, заведения, барове, нощни клубове и дискотеки.

 

Страната ни днес е на предпоследни места по заболеваемост именно заради мерките. Не може с лека ръка да зачеркнем досегашните усилия на всички. Преди ме питахте защо хора умират в линейките и няма места в болниците. Няма да допуснем отново такова нещо. Всичко трябва да се случва с разум“, заяви проф. Ангелов.

 

Източник: nova.bg

протест Костадин Ангелов здравният министър
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0