Начало | Анализи | Скандални разкрития за арестуваните братя Ябанджъ

Скандални разкрития за арестуваните братя Ябанджъ

Анализи 0 Прочетено: 29988 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Скандални разкрития за арестуваните братя Ябанджъ

Скандални разкрития за арестуваните братя Ябанджъ

Както вече стана ясно, беше иззет цял камион с фалшиви маратонки. Те са били съхранявани в добре маскирания склад на булевард „6 септември”  в град Пловдив.

Сред ментета са обувки на две от най-продаваните спортни марки - "Адидас" и "Найк". Скривалището им е снабдено с подвижна стена в магазин за обувки и спортни облекла. 

Отварянето на вратата е възможно единствено чрез специален чип, съобщава БЛИЦ, позовавайки се на "Трафик". 

По случая са арестувани двамата братя от Пловдив Ремзи и Исмаил Ябанджъ. В ареста са и още 9 души с в ареста , след специализирана операция на Икономическа полиция и Окръжна прокуратура вчера. Исмаил е обявен за национално издирване и според прокуратурата не е в страната. 

 „Никога не сме виждали кога идва стоката, най-вероятно се случва през нощта. Не сме виждали и бусове на куриерски фирми, рядко пък идваха клиенти. Двамата братя не идваха тук. Магазинът се отваряше от младо момче от ромски произход. То отключва и продава”, заявиха работниците в района.

Разкрита е схемата на престъпниците. Имало е лице, което е отговаряло за склада. След получаване на поръчка , подставени лица изпращат пратката по спедиторска фирма. Парите се привеждали по сметка, а от там средствата се теглели от физически лица. Групата има 4 сайта , през които продава маратонките.  Братята Ябанджъ се изпирали парите от схемата, влагайки ги в недвижимо имущество. Техни са две от луксозните кооперации на улица „Искра” в Столипиново. В жилищата няма никой, както и в тези, обитавани от двамата братя.  В ареста са и техните съпруги. 

Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha


Оценка на новината

0