Начало | Анализи | Нещо невиждано се случва на пазара на имоти

Нещо невиждано се случва на пазара на имоти

Анализи 0 Прочетено: 32760 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Нещо невиждано се случва на пазара на имоти

Нещо невиждано се случва на имотния пазар

 

Коронакризата не успя да срине имотния пазар и вместо това доведе до невиждана тенденция. Това стана ясно от изказване на столичния кмет по време на виртуалния форум и изложение за строителство, недвижими имоти и иновации. Йорданка Фандъкова заяви, че сделките с имоти в столицата бележат ръст в размер на 20%, а в страната повишението е в размер на 13%.

Кметът добави, че според данните сделките не само в столицата, но и в по-големите градове от страната бележат значителен ръст спрямо същия период през 2019 година.

По време на "Форум Реал" тя заяви още, че София запазва стабилни позиции за развитие и кредитен рейтинг, който е възможно най-висок за страната.

Фандъкова поясни, че това дава възможност и за по-добро финансиране на проектите в общината. Тя добави още, че продължава работата по няколко ключови проекта, от които не би желала столицата да се откаже, въпреки пречките. Фандъкова посочи, че един от тези проекти е свързан с разширение и продължение на метрото.

Тя заяви още, че предстои изграждане на паркинги в кварталите, включително и на етажни такива.

Михаела Лашкова, която е експерт по недвижими имоти заяви, че се заражда нова тенденция за създаването на ритейл паркове. Тя ще даде възможност на затворените в моловете търговски обекти да продължат да функционират.

Илия Терзиев, който е председател на Камарата на строителите у нас допълни, че се забелязва повишение на обществените поръчки в строителството, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Труд".

 

 

 


Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0