Начало | Анализи | Правителството отпуска още една финансова помощ за учениците

Правителството отпуска още една финансова помощ за учениците

Анализи 0 Прочетено: 25200 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Правителството отпуска още една финансова помощ за учениците

Част от учениците ще имат право на още една финансова помощ

 

Част от родителите на ученици ще могат да се възползват от още една финансова помощ. Тя е предназначена за всички ученици в осми клас. Помощта е в размер на 300 лева и ще се изплати еднократно.

Изплащането на помощта ще започне през следващата година. Това решиха окончателно депутатите с приемането на държавния бюджет за 2021 г.

 

Всички деца, записани в първи и осми клас, ще има право на помощта, независимо от дохода на техните родители.

 

Изплащането на помощта ще става на два пъти. Първата част ще бъде изплатена след влизане в сила на заповедта за отпускането й.  Остатъкът от помощта ще се изплати в началото на втория учебен срок, ако детето продължава да посещава училище.

 

 

В случай, че детето не постъпи в училище и преустанови обучението си през втория срок или в рамките на един месец има 5 отсъствия, за които няма уважителни причини, следва изплатената помощ да бъде възстановена, пише pariteni.bg.

 

Същите ще са условията и за помощта за семейства с деца в първи клас. До момента са подадени общо 31 087 заявления, като кандидатстването продължава до края на годината.

 

Одобрени са 29 189 семейства с 29 809 първокласници. Те също ще получат по 250 лв. на две равни вноски през двата учебни срока.

 

 

 

 

 

 

Източник: www.pariteni.bg

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00