Начало | Анализи | Скандален случай: Кой открадна 2 милиона от „Глобал Маркетс“?

Скандален случай: Кой открадна 2 милиона от „Глобал Маркетс“?

Наталия Кумпикова, заемащата поста квестор на Комисията за финансов надзор, наричана още „Вечната Амбър“
Анализи 0 Прочетено: 7056 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Скандален случай: Кой открадна 2 милиона от „Глобал Маркетс“?

Наталия Кумпикова, заемащата поста квестор на Комисията за финансов надзор, наричана още „Вечната Амбър“ на саморазправата с инвестиционните посредници, които вместо да оздравява, фалира, често не може да даде разумно обяснение как изчезват заварени у посредниците пари. Такъв е и последният случай с „Глобал Маркетс“.

Малко след този рецидив на КФН – да назначава любимия си палач за квестор на набедени посредници, става ясно едно. Липсват 2 млн. лв. на „Позитива“, за което Надзорът е уведомен своевременно от собствениците. Началниците на Кумпикова опитват да й потърсят сметка или поне … разумно обяснение. Такова обаче пепристъпната дама отказва да даде. Остават съмненията за злоумишлени действия и господсткващото мнение за липса на прозрачност , калпава отчетност и много мръсни тайни,скрити под протритото було на една перфектна квестура. Наталия има какво да крие! Тя никога, освен пред съд не би признала как харчи чуждите пари, как ликвидира инвестиционни сметки и разпродава активи на клиенти без тяхно съгласие. В КФН и СРП валят стотици жалби свързани с отхвърляне на искове на клиенти, с изчезнали пари, именно докато тя еднолично управлява инвестиционния посредник.

Стоян пише: „Ами кво да ви кажа – поредната гавра с българския бизнес. Не бих се учудил скоро и квестор да им сложат и да ги изкарат, че не си управляват компанията като хората. Ще дойде Кумпикова и ще им разкаже играта – тя дето влезе, фирма не виреее. Давам им месец, два най-много в нейно присъствие, така, че да внимават.“

Ето и редове от специализираните форуми:

Тази щом влезе в дадена фирма – 100% фалит. Преди време се въртяха доста скандали около нея. Беше спрягана и за квестор на КТБ, забъркана е и в други скандали с посредници който фалират след нейна намеса.

„Ей, тая Кумпикова набележи ли си някоя фирма не я оставя на мира. Гледа къде каквото има да прибере в джоба.“

„Пращайте Кумпикова да обере де що има и да се приключва панаира. Такава лисица е, че единствената и цел само да събере дет квото е останало в нейното джобче.“

Някой може да каже, че тези нападки са неверни или пресилени точно защото са отправени срещу образцовия служител, квестора на квесторите, палача на инвестиционния пазар. Не, имиджът често лъже. Това е дрехата, която Кумпикова облича, когато сутрин затръшне входаната врата на апартамента си. Под воала на лъжата, оплетена с връзки като корабни въжета, под шапката на тоталната компетентност, поддържани от нейни лакеи, тя върши своите пъклени дела. Които не са безопасни нито за упорито изграждания неподкупен образ на Комисията за финансов надзор, нито пък за нейния силно накърнен вече имидж, а дори и за собствената и сигурност. Как иначе ще си обясните, че Наталия Кумпикова ходи от известно време с охрана. Нормално ли е един държавен служител да се пази от обществото, на което би трябвало честно да служи като мутра от 90-те години на миналия век. От какво се страхува жена ?

Може би някой да не й потърси сметка за откраднатите пари.

Източник: mignews.info

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0