loading...
Начало | Анализи | Извънредни новини за майката от Сандански, която закла децата си

Извънредни новини за майката от Сандански, която закла децата си

Анализи 0 Прочетено: 33138 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Извънредни новини за майката от Сандански, която закла децата си

Тепърва ще се изяснява дали е била в състояние да осъзнае извършеното 

Благоевградският окръжен съд постанови най-тежката мярка “задържане под стража” на майката от Сандански, задържана за смъртта на двете й деца. 

 

Делото бе гледано днес от дежурния съдия Красимир Аршинков. Със защитата на обвиняемата се зае служебен адвокат от София, съобщава Struma.bg. 

 

Според адвокат Алексиев майката не е признала, че е извършила престъпното деяние, а само е изразила съжаление. Припомняме, че в четвъртък около 17,30 ч горският служител Георги Трайков повикал полиция, защото жена му Кристина Дунчева е заклала двете им деца – 5-годишното момченце Васил и 3-годишната му сестричка Ивон. 

 

И двамата родители били отведени в местното РПУ, което е на метри от къщата им. При огледа са иззети два ножа и сатър. 

Разпитите продължили до малките часове на нощта с участието и на психолози от МВР. Почти през цялото време Кристина не била адекватна, говорела несвързано. 

 

Имало момент, в който се опитвала да обясни, че по-голямото дете е нападнало по-малкото с ножа, а после се е наръгало само. Накрая признала за ужасното престъпление и казала с поглед, забит в земята: “Искаха да ми вземат децата. Нека сега да ми ги вземат!” 

 

Първоначалните заключения на специалистите са, че неотдавна жената е отключила психическо заболяване. То обаче е останало неизвестно и започнало да се развива, тъй като Кристина не е била освидетелствана. Тепърва психиатрите ще работят по такава задача, след като прокуратурата им възложи експертиза да преценят дали майката двоен убиец е била в състояние да съзнава какво извършва.

 

Източник: blitz.bg

Сандански Георги Трайков Кристина Дунчева
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0