loading...
Начало | Анализи | Променят критерия за отпускане на детски надбавки

Променят критерия за отпускане на детски надбавки

Анализи 0 Прочетено: 34398 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Променят критерия за отпускане на детски надбавки

Деница Сачева направи важно съобщение, свързано с критерия за отпускане на детските надбавки

Деница Сачева разкри, че се задава нова промяна, свързана с целевата помощ за деца под 14 години. Министерство на труда и социалната политика ще предложи промени, свързани с детските надбавки. Те ще са свързани с подоходния критерий при отпускането на целева помощ за деца до 14-годишна възраст, който ще бъде увеличен от 610 лв. на 915 лв. (средномесечен доход на член от семейството при кандидатстване за помощта).

Социалният министър направи това съобщение по време на парламентарния контрол днес, пише БЛИЦ, позовавайки се на Труд бг.

Още следващата седмица социалното ведомството ще направи предложение за тези промени.

Деница Сачева поясни, че предвиждаме още да не взема под внимание средномесечния доход на член от предходния месец, а от времето когато училището е въвело ограничения за обучение. 

От думите й стана ясно, че помощта от 375 лв. е достигнала до 3000 семейства. Тя поясни, че до 12 ноември са подадени 252 заявления за отпускане на месечна целева помощ за семейства с деца до 14-годишна възраст. От тях са одобрени 49 заявления, а 113 са отхвърлени заради надвишаване прага на доходите или заради посочването на неоснователни мотиви.


Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0