loading...
Начало | Анализи | Валери Симеонов с важно предложение за ваучерите за храна

Валери Симеонов с важно предложение за ваучерите за храна

Анализи 1 Прочетено: 25830 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Валери Симеонов с важно предложение за ваучерите за храна

Валери Симеонов направи важно предложение за ваучерите за храна

 

Промените в Закона за ДДС предвиждат и промяна в стойността на ваучерите за храна. По предложение на Валери Симеонов и група депутати, тя ще се повиши, пише Блиц, позовавайки се на "Труд". 

 

Според промените, работодателят ще може да отпуска до 100 лева на работник на месец за ваучер за храна. Досега тази сума беше в размер на 60 лева. Социалните разходи за ваучери се признават като разход за данъчни цели по Закона за корпоративното подоходно облагане.

 

Върху тези средствата не се начисляват осигурителни вноски и данък общ доход. Повече от 10 години сумата от 60 лева е фиксирана. Когато тя беше приета, представляваше значителна част от минималната заплата, мотивират искането си вносителите на промените.

 

Те припомнят още, че през 2021 г. минималната заплата ще стане 650 лева. Това означава, че ваучерите за храна ще представляват много малък дял от нея. Същевременно тази система е един от най-подходящите стимули за работодателите и техните работници, защото съдейства за намаляване на данъчните им разходи. Но същевременно увеличава потреблението по време на криза. 

 

Очаква се всеки втори работодател да увеличи сумата на ваучерите, които дава, което означава, че близо 250 000 служители ще получават по 100 лв., а останалите 300 000 - по 60 лева. За да се случи това е необходимо годишната квота от 350 млн. лева да се увеличи на 500 млн. лева. Тези средства трябва да се заложи в бюджета за следващата година, гласи още предложението на вносителите на законопроекта. 

Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
avatar
Д а р и м В а м л o т e p e й н ы й б и л е т . Ж е л а е м в а м п о б е д ы ! П е р е й т и к п о л у ч е н и ю в ы и г р ы ш н о г о б и л е т а : www.tinyurl.com/bloneest THRT1135888MTGJNF 2020-11-12 09:31:19
Д а р и м В а м л o т e p e й н ы й б и л е т . Ж е л а е м в а м п о б е д ы ! П е р е й т и к п о л у ч е н и ю в ы и г р ы ш н о г о б и л е т а : www.tinyurl.com/bloneest JUYEGRT1135888THRT
общо: 1 | показване: 1 - 1
Captcha

Оценка на новината

5.00