loading...
Начало | Анализи | Херо Мустафа: Трябва да знаем кога една новина е фалшива!

Херо Мустафа: Трябва да знаем кога една новина е фалшива!

Анализи 0 Прочетено: 4158 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Херо Мустафа: Трябва да знаем кога една новина е фалшива!

Херо Мустафа може да е под карантина, но това не я спира от задълженията й като посланик!

Американският посланик Херо Мустафа взе участие в конференция на тема „Медийната грамотност в България. Както научихме от кризата?“. В момента тя е под крантина, но се включи онлайн.

Според Мустафа бързото разпространение на информация в наши дни е основното преимущество в сравнение с предишни времена. То обаче е нож с две остриера, тъй като произвежда и фалшиви новини.

„Днес е лесно човек да има достъп до новини, но всички трябва да знаем кога става дума за лъжи, за слухове, за теории на конспирацията. При съвременните технологии всичко това се разпространява като вирус. Затова наша отговорност и цел е да направим така, че бъдещите поколения да се научат да различават истината от измислицата, да разпознават дезинформацията и заплахата, която тя представлява, както и да подкрепят онези, които насърчават прозрачността“ – каза американската посланичка.

Тя изтъкна голямата роля на социалните мрежи по време на пандемията. Благодарение на тях хората се информират за важни факти, касаещи коронавируса.

Източник: crimes.bg

Херо Мустафа
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0