loading...
Начало | Анализи | Учителка се спомина от коронавирус

Учителка се спомина от коронавирус

Анализи 0 Прочетено: 6048 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Учителка се спомина от коронавирус

49-годишна преподавателка по английски език в Севлиево е загубила битката с коронавируса. Това е четвърти смъртен случай на учител свързан с COVID-19. Ейлин Бейрактарова е с 20-годишен стаж. Постъпва за лечение в местната болница тази събота без усложнения. Смъртта й е настъпила внезапно, съобщават от Нова ТВ.
 
"Тя винаги беше усмихната. Никога не се сърдеше на никого. Децата също я харесваха. Никога не се е ядосвала, дори и на колега за нещо. Нормално е понякога да си изкара човек нещо, но тя – не", каза директорът на СУ "Васил Левски" в Севлиево Тома Томев.
 
Още 5 учители от най-голямото училище в Габровска област са дали положителни проби за коронавирус. Учениците от 5 до 7 клас учат дистанционно.
 
"Жената имаше доказан коронавирус с всички съпътстващи усложнения, които вървят при това заболяване. Имаше наднормено тегло, диабет, хипертония, придружаващи заболявания, които усложниха клиничната картина. До последно тя беше в добра кондиция. Нямаше признаци за влошаване на заболяването. Движеше се в приемливи граници – контактна, адекватна. Без респираторен проблем, за съжалени смъртта настъпи внезапно", обясни д-р Пламен Цеков – управител на МБАЛ Севлиево.

Източник: dnes.bg

коронавирус
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0