loading...
Начало | Анализи | Поне 15 години затвор за убиеца на Милен Цветков?

Поне 15 години затвор за убиеца на Милен Цветков?

Анализи 0 Прочетено: 5040 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Поне 15 години затвор за убиеца на Милен Цветков?

При нарушаване на правилата за движение трябват санкции на момента. Това заяви пред БНТ Владимир Тодоров - председател на Асоциацията на пострадалите от катастрофи.

Във връзка с делото срещу шофьора, обвиняем за смъртта на журналиста Милен Цветков, Тодоров коментира опасността, която носят за обществото дрогираните водачи на МПС.

Има много случаи, когато загиват пътниците в автомобила, а не шофьорът, който е бил пиян или дрогиран. Моят съвет, особено към младите хора, е да не се качват в кола с дрогиран шофьор, подчерта експертът.

Той показа очила, с които се възпроизвежда зрението на човек, намиращ се под въздействието на опиати. Такива очила вече са предоставят при обучаването на млади шофьори.

Като председател на НПО, Тодоров обърна внимание, че организацията подава сигнали към институциите, които имат отговорността за осигуряване на безопасността по пътищата. В това отношение те трябва да бъдат безкомпромисни.

Необходими са неизбежност на наказанието и тотален контрол към нарушителите, за да се пресече рискът от произшествия на пътя. По думите на Тодоров трябва да се набавят достатъчно тестове за дрога, особено на места, където има събиране на много млади хора - като в Студентски град, например, за може да се проверява всяка втора кола.

За сигурността на пътищата голямо значение имат тяхното състояние и контролът. Трябва да има достатъчно камери и единна система за обработване на събраните данни, подчерта Тодоров.

Източник: dnes.bg

Милен Цветков Кристиан Николов
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0