loading...
Начало | Анализи | Цвета Караянчева запази поста си!

Цвета Караянчева запази поста си!

Анализи 0 Прочетено: 3276 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Цвета Караянчева запази поста си!

Цвета Караянчева остава председател на Народното събраниеq след като от БСП и ДПС внесоха искане за нейното освобождаване.
 
То не бе прието, като 97 народни представители гласуваха "За" нейното освобождаване, а 126 депутати от ГЕРБ, Обединените патриоти, „Воля“ и независими я подкрепиха.
 
Самата Караянчева определи мотивите на опозицията като „от девет кладенеца вода“.
 
След като получи букет цветя от съпартийците си тя отново седна на председателския стол и се обърна към депутатите от мнозинстото с думите: „Уважаеми колеги, благодаря за подкрепата, ще оправдая вашето доверие“.
 
Според нея БСП и ДПС уж са все за себе си, а все са заедно.
 
Тя настоя, че днес коалицията БСП–ДПС й дава възможност да се защити.
 
"Има такива коалиции, които оцеляват напук на политическата логика. Оцеляват като пренебрегват интересите на симпатизантите си. Оцеляват, защото са здраво сплотени от интереса на елитите си. Вечни приятелства, породени от вечни интереси. От време на време тези коалиции излизат на светло, за да проверят забравени ли са вече заменките от времето на Тройната коалиция или мъчителните месеци на Орешарски. Обосновават едно и също искане по един и същи начин. Едните на парламентарната трибуна, другите на трибунката", посочи Караянчева.
 
В своя защита тя отбеляза, че като всички останали хора и тя не е безгрешна, но и никога не съм твърдяла такова нещо.
 
"Намеква се, едва ли не, че за да познаваш избирателния район и неговите проблеми е нещо лошо. Г-жа Нинова още не може да забрави срама, когато спуснатият от нея г-н Симов не успя да отговори на елементарният въпрос колко са общините в област Кърджали", отговори на критиките на соцлидерката Корнелия Нинова Караянчева.
 
Тя цитира и конкретни пасажи от Правилника за организацията на парламента във връзка с обвиненията срещу нея, че отклонява питанията на опозицията към премиера и за забавянето на законопроектите на БСП.

Източник: dnes.bg

Цвета Караянчев
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0