loading...
Начало | Анализи | Иван Гешев: Никъде другаде полицията не е била толкова бита, колкото нашата!

Иван Гешев: Никъде другаде полицията не е била толкова бита, колкото нашата!

Анализи 0 Прочетено: 4536 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Иван Гешев: Никъде другаде полицията не е била толкова бита, колкото нашата!

Иван Гешев с важни разкрития за действията на прокуратурата през последната година!

Главният прокурор на България Иван Гешев представи в парламента информация по конкретни досъдебни производства, станали обект на интерес от депутати.

„Нямам проблем да се отчитам колкото е нужно. За мен важното е да има прозрачност, а България ще върви напред само ако трите власти си взаимодействат.“ – каза Гешев в НС.

Той твърди още, че прокуратурата е напълно независима и не се притеснява да разследва абсолютно никого, за когото има съмнения, че е нарушил закона.

„Ще разследваме всеки, нарушил закона, без значение дали е полицай или протестиращ, социално слаб или милиардер, министър или чиновник в президентството. Нямаме двойни стандарти. Ако двоен стандарт е да арестуваш министър от действащо правителство, дай Боже, всички главни прокурори след мен да действат по този начин“ – каза Гешев.

Той разкри, че няма да толерира МВР по отношение на протестите, но и че има над 50 досъдебни производства срещу протестиращи.

„Никоя полиция в Европа не е била бита, както нашата на 2 септември.“ – отсече Гешев.

Главният прокурор каза още, че предполагаемите имоти на Бойко Борисов в чужбина са обект на разследване. Поискано е сътрудничество с колегите в Испания, но засега няма обратна връзка.

По отношение на Васил Божков Гешев заяви:

„Това са над 1,5 млрд. евро по случаи извън двата емблематични за едно лице, укриващо се в Дубай. По едното досъдебно производство са иззети множество артефакти с белези на културно-исторически ценности, като само законно притежаваните се оценяват на 1 млрд. евро. След претърсването са открити 6778 артефакта. Прокуратурата ще направи всичко възможно тези предмети да бъдат обект на съдебно-археологическа експертиза от най-добрите европейски експерти“.

Източник: trud.bg

Иван Гешев
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0