loading...
Начало | Анализи | Добра финансова новина за всички родители

Добра финансова новина за всички родители

Анализи 0 Прочетено: 39942 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Добра финансова новина за всички родители

Родителите ликуват след тази новина

Важна финансова новина за всички родители съобщи днес премиерът Бойко Борисов по време на онлайн заседанието на Министерски съвет. Премиерът потвърди това, което Деница Сачева съобщи вчера. Той заяви, че в бюджета за следващата година ще бъде заложено всички семейства с деца, независимо от доходите на родителите, да получават всеки месец детски надбавки".

За семейства с едно дете сумата ще е в размер на 40 лв., за семейства с две деца – 90 лв. Семействата с три деца ще получават по 135 лева месечно, допълни още премиерът. 

Той разкри, че помощта ще обхване 1 200 000 деца.

"По този начин ще разширим подкрепата за всички родители в България във времето на пандемия", добави още Бойко Борисов, цитиран от БЛИЦ.

Той съобщи и важна новина относно изплащането на компенсации на работодателите за запазване на заетостта. Техният срок ще бъде удължен от 1 октомври до 31 декември 2020 г.

Премиерът написа в личната си страница в мрежата, че всички пострадали предприятия от кризата могат да разчитат на подкрепата на държавата. Той поясни, че за тях са предвидени 450 млн. лв. от Фонд "Безработица".

Борисов уточни, че компенсациите ще са в размер на 60% от осигурителния доход и 60% от дължимите от работодателя осигурителни вноски за месец август 2020 година, пише БЛИЦ.

Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00