loading...
Начало | Анализи | Всички родители ще получават детски надбавки (Вижте какво още заяви Деница Сачева)

Всички родители ще получават детски надбавки (Вижте какво още заяви Деница Сачева)

Анализи 0 Прочетено: 41832 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Всички родители ще получават детски надбавки (Вижте какво още заяви Деница Сачева)

Деница Сачева съобщи важна новина, свързана с промяна в критериите за отпускане на  детските надбавки

Днес Деница Сачева съобщи важна финансова новина, с която зарадва родителите. Тя коментира и въпроса с индексацията на пенсиите догодина, заявявайки че все още не е взето окончателно решение.

 

Социалният министър заяви, че единственото сигурно е, че добавките от 50 лева към пенсиите ще се изплащат до март. По време на предстоящия съвет на управляващата коалиция ще бъдат взети окончателни решения за пенсионната реформа.

 

Сачева съобщи и новина, с която зарадва всички родители. Тя потвърди, че настоява всички семейства да получават месечни надбавки с отпадане на доходния критерий.

 

Министърът на труда и социалната политика заяви, че това би струвало още 495 милиона лева. 

 

Най-голямото разходно перо в бюджета за следващата година също ще бъде за социалната политика.

 

Намеренията на социалното ведомство са детските добавки да са универсални. Сачева поясни, че този принцип е бил отменен преди 15 години.

 

Според нея всички деца в България трябва да бъдат равнопоставени. Тя поясни, че общо 390 милиона лева ще са необходими за бюджета за следващата година.

 

Сачева добави, че в момента около 800 000 деца получават такава добавка. След приемането на мярката техният брой ще се увеличи с още 400 000 ще започнат да я получават. 

 

Тя поясно, че в момента идеята е на ниво обсъждане. Но дебатите предстоят и плановете са мярката да залегне в новия бюджет, заяви министър Сачева, цитирана от БЛИЦ.

Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00