loading...
Начало | Анализи | Обновяват трамвайте от 3 до 10

Обновяват трамвайте от 3 до 10

Анализи 0 Прочетено: 5418 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Обновяват трамвайте от 3 до 10

Екипът от специалисти по системи за информация на пътниците, под ръководството на Д-р Кристиан Кръстев - зам. кмет по транспорт на Столична община и с координацията на отдел "Експлоатация" в Столичен електротранспорт ЕАД, Трамвайно депо Искър и Трамвайно депо Красна поляна, продължава с реализацията на проекта за обновяване и ремонт на информационните системи на трамваите марка "ЧКД", доставени през 1999 година.

Те са първите трамвайни мотриси с пътническа информационна система и, когато започват обслужването на линия 9 са истински хит за столичани и гостите на столицата.Стари ватмани споделят дори, че дори е имало сериозни наказания за невключена пътническа информационна система. "Имаше един господин, който всяка сутрин ставаше рано и чакаше трамвая на площад "Македония", за да чуе дали работи уредбата. Ако не работеше, то на часа ни докладваше и си имахме големи проблеми. Толкова ни дебнеха, че техническите инспектори, се качваха на някоя спирка и записваха дали ти работи уредбата. Беше казармена работа.", разказва ватман с над 25 години стаж в електротранспорта.

21 години по-късно, екипът на Марио Евстатиев и Николай Александров се заема с нелеката задача да върне блясъка на старите информационни системи, дори и да ги обнови така, че да могат да бъдат интегрирани с новата система за таксуване, която се изгражда в момента в София. Тяхната цел е, освен, системите да заработят като нови, да оставят отворена възможност за допълнителна интеграция с вътрешни информационни табла или диктори например.

Проектът, който специалистите наричат с името на депото, в което са трамваите, предвижда всички 17 превозни средства от типа Т6А2-Сф да преминат през техните грижи, като за един от тях - 2057, те готвят специална изненада за любителите на обществения транспорт.

Източник: novini.bg

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0