loading...
Начало | Анализи | Доц. Михов надъхва младите момчета да записват казарма!

Доц. Михов надъхва младите момчета да записват казарма!

Анализи 0 Прочетено: 4914 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Доц. Михов надъхва младите момчета да записват казарма!

Доброволна казарма е много популярен и неточен израз. Подготовката за отбраната на страната е въпрос на дълг и чест за всеки български гражданин. Ето защо въвеждаме военна предмет по подготовка и образование в гимназиите, военна подготовка за студентите, която ще е на доброволен принцип, и накрая 6-месечна доброволна казарма за всеки желаещ. Това сподели в студиото на Лице в лице по bTV народният представител от ВМРО доц. Милен Михов.

,,Всеки студент, който избере военна подготовка, ще получи след това званието офицер от резерва, като държавата ще покрие част от неговата издръжка от редовното му следване'', посочи още депутатът от ВМРО.

Тази доброволна казарма е необходима заради сериозните предизвикателства от една страна и от друга неокомплектоването на армията ни, тъй като в момента нямаме достатъчно брой хора, които са преминали военна подготовка, уточни той.

Ако един български гражданин до 40 години реши да постъпи доброволно в армията за шест месеца, той ще получава заплащане като на редови войник, ще получава храна, облекло и настаняване. Условията, на които ще трябва да отговаря, ще са като за обикновените войници – физическа годност, чисто досие, средно образование. Искам да кажа, че в последните години интересът към кадровата военна служба е нараснал и в момента за едно място се конкурират десетки кандидати. Така че очакваме около 600 младежи да преминават подобно обучение всяка година, заяви в заключение доц. Михов.

Източник: novini.bg

Милен Михов
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0