loading...
Начало | Анализи | Тази финансова новина със сигурност ще се хареса на студентите

Тази финансова новина със сигурност ще се хареса на студентите

Анализи 0 Прочетено: 9324 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Тази финансова новина със сигурност ще се хареса на студентите

Студентите ликуват след тази новина

 

Промени в постановления на МС предвиждат финансови промени, касаещи студентите, тъй като от тази година определени специалности ще бъдат освободени от такси. Студентите от 8 специалности няма да заплащат такси за обучението си.

Сред тези специалности са африканистика и класическа филология в СУ, ядрена енергетика в ТУ-София, металургия в ХТМУ и др.

 

Постановлението, което бе прието през юни т.г. предвижда кандидат-висшистите в осем приоритетни професионални направления и осем защитени специалности да бъдат освободени от такса за обучението си от 2020/2021 г.

 

Направленията педагогика на обучението по математика, физически и химически науки, химични технологии, религия, енергетика и материали и материалознание също са включени.

 

Студентите от специалност арменистика и кавказкология, индология, иранистика, новогръцка, унгарска и румънска филология, хебраистика и хидростроителство, също няма да плащат такси.

 

Още осем специалности, обявени за защитени, се прибавят към тях.

 

За Софийски университет те са "Африканистика" и "Класическа филология", "Ядрена техника и ядрена енергетика"; за Технически университет "Топло- и ядрена енергетика" (степен бакалавър) и "Ядрена енергетика" (магистър след бакалавър); за университета по хранителни технологии в Пловдив "Машини и апарати за хранително-вкусовата и биотехнологичната промишленост" (степен бакалавър) и "Машини и апарати за хранително-вкусовата промишленост" (магистър след бакалавър).

 

Защитени специалности в Химико-технологичния и металургичен университет са "Металургия” в , а в Лесотехническия университет-София "Корабостроене и морска техника" и "Технология на дървесината и мебелите", пише pariteni.bg.

Източник: https://www.pariteni.bg/

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00