loading...
Начало | Анализи | СДВР разкри ще бъдат ли допуснати нови блокади

СДВР разкри ще бъдат ли допуснати нови блокади

Анализи 0 Прочетено: 16254 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
СДВР разкри ще бъдат ли допуснати нови блокади

Задържани са 126 души

„След като вчера част от протестиращите се опитаха да пробият кордона, полицейски служители бяха обстрелвани с пиротехнически средства. Хвърляни са камъни, павета и метални тръби“. Това заяви ст. комисар Георги Хаджиев по време на извънреден брифинг на СДВР. 

 

"Преценихме, че е необходимо тази тълпа да бъде разкъсана и отблъсната, за да за запазим живота на нашите служители и този на гражданите. Тактиката ни беше пасивна, сами видяхте. Няма как в продължение на дни част от организаторите да призовават за сблъсъци и да не се стигне до тях", допълни той.  

 

"Палатковите лагери като свободна форма на протест се оказаха добро прикритие на част от протестиращите. В една от тях намериха коктейл "Молотов", който е бил подготвен да се използва срещу полицията", каза ст. комисар Хаджиев. 

 

"Статистиката – 80 ранени полицаи, един с фрактура по ръката, няколко обгазени и обгорели. На част от тях е оказана бърза помощ  на място, след което са се върнали в редиците да изпълняват дълга си. Призовавам гражданите да не се поддават на криминални лица и да пазят закона и реда", обясни още шефът на СДВР.  

 

"В крайна сметка, след като по видео наблюдение установихме, че част от взривните устройства се вадят от палатките, в 3 часа започнахме акция за премахването им. Част от движението е възстановено и се надявам да остане така", каза Хаджиев.  

 

Той посочи, че има 126 задържани, от които 60 са регистрирани с криминални прояви.

"Всички материали ще бъдат докладвани в прокуратурата и ще се търси отговорност от тези лица. Ние използваме помощното средство – лютив спрей. Някъде се прокрадна информация, че се използва нервнопаралитичен газ, но това категорично не е вярно. Премахването на блокадите премина абсолютно безпроблемно и без никакво напрежение", заключи той. 

Източник: blitz.bg

задържани СДВР София блокади ст. комисар Георги Хаджиев
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0