loading...
Начало | Анализи | Увеличават заплатите на социалните работници в Сливен

Увеличават заплатите на социалните работници в Сливен

Анализи 0 Прочетено: 7560 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Увеличават заплатите на социалните работници в Сливен

 

Работещите в сферата на социалните услуги в общността и специализираните институции, с делегирани от държавата дейности към община Сливен, ще получат 15-процентно увеличение на заплатите си, съобщиха днес от общинската пресслужба.

"Дълго време техните заплати не бяха в крак с темповете на растеж на работната заплата и за това предприемаме стъпки в тази посока. Това е проблем на цялата страна. Радвам се, че тенденцията започва да се обръща. И държавата, и ние като община, започваме да инвестираме повече във възнагражденията на работещите там", посочва кметът Стефан Радев.

По думите му трябва да се инвестира в социалната сфера, защото има нужда от повече млади, подготвени и мотивирани хора в системата, които трябва да се задържат тук. Стефан Радев припомня, че чрез актуализацията на бюджета се увеличиха и заплатите на медицинските специалисти в общинското здравеопазване. "От доста време преговаряме със синдикатите на работещите в здравеопазването. Радвам се, че през изминалата седмица финализирахме подписването на Колективния трудов договор. Има подобрение по всички показатели за работещите", смята кметът.

Източник: novini.bg

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0