Начало | Анализи | Промени във ВиК

Промени във ВиК

Анализи 0 Прочетено: 17514 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Промени във ВиК

Осигуряване на непрекъснато функциониране на асоциациите, включително по време на извънредни ситуации, чрез неприсъствено провеждане на заседанията на общото събрание на асоциациите по водоснабдяване и канализация - това предвиждат част от промените в Правилника за организацията и дейността им, които са публикувани за обществено обсъждане, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ).

Въвеждат се също така изисквания за електронен обмен на документи и използване на електронна поща, с което се оптимизира комуникацията с компетентните органи, ВиК операторите, потребителите на ВиК услуги, както и между членовете на асоциацията, и се повишава оперативната ефективност на асоциациите.

Предвижда се още в случай на отсъствие на председателя на общото събрание задълженията му да бъдат поемани от упълномощено да изпълнява функциите на областен управител лице.

С измененията Правилникът ще бъде приведен в съответствие с нови разпоредби, въведени в Закона за водите, Наредбата за изискванията и критериите за ВиК операторите и за квалификацията на персонала им и други нормативни документи, и ще допринесе за облекчаване на административната тежест и прилагане на електронния обмен на информация, информират от министерството.

 Проектът на Правилник за изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на асоциациите по водоснабдяване и канализация е публикуван за обществено обсъждане в Портала за обществени консултации и в секция "Проекти на нормативни актове" на интернет страницата МРРБ.

Източник: novini.bg

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha


Оценка на новината

0