loading...
Начало | Анализи | Без коментар... Трима мъже ограбиха 95-годишна жена!

Без коментар... Трима мъже ограбиха 95-годишна жена!

Анализи 0 Прочетено: 8064 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Без коментар... Трима мъже ограбиха 95-годишна жена!

Братята Йордан и Величко Т. и съучастникът им Димитър Ст. са предадени на съд с обвинителен акт на прокурор от Териториалното отделение в Девня към Районната прокуратура във Варна за грабеж на 95-годишна жена.

И тримата мъже, които са на възраст от 34 до 27 години, ще дочакат началото на наказателното дело срещу тях във варненския затвор, където са приведени с определена от съда мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Пострадалата 95-годишна жена, която подсъдимите ограбили на 23 срещу 24 март тази година, е починала през месец юли.

Извършителите на грабежа влезли в дома на самотно живеещата 95-годишна жена. За нея им разказал 27-годишният Димитър, който бил неин съсед и знаел, че старицата е вдовица. Подсъдимите решили да влязат в дома й с цел да извършат грабеж. Намерили незаключена врата и влезли в къщата. В една от стаите жената спяла. 34-годишният Йордан се приближил до леглото й и с ръка затиснал устата й, а през това време брат му Величко викал „Давай парите“. Жената не можела да диша, опитала се да се освободи, но Йордан отдръпвал за малко ръцете от устата й, след това отново я притискал. С намерен в дома на жертвата чорап Йордан запушил устата й, а ръцете й завързал с кърпа. Останалите съучастници през това време наблюдавали действията му и имали готовност да се включат.

След като сломили съпротивата на 95-годишната жена, тримата се разделили из къщата и започнали да пълнят чували с вещи на жената. Задигнали хранителните й продукти, домакински пособия, дрехи, инструменти, сечива, телевизор, зимнина и всичко, каквото попаднело пред погледа. Уговорката помежду им била ограбеното от всеки да си остане за него, а не да го делят.

На 24 март жената успяла да натисне паник-бутона. Отзовалият се на сигнала охранител научил за грабежа от пострадалата. За престъплението бил уведомен синът й, който подал сигнал в РУ на МВР в Девня.

Двамата братя са осъждани, но реабилитирани по право. Единият е учил до трети клас, а другият е без образование. Съучастникът им Димитър е криминално проявен, но не е осъждан. Той е с начално образование и води живот на бездомник.

Предстои делото срещу тримата подсъдими да бъде насрочено за разглеждане в Девненския районен съд. Ако бъдат признати за виновни, ги очаква наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Източник: novini.bg

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0