loading...
Начало | Анализи | Русе за пореден ден без нови случаи на заразени с коронавирус

Русе за пореден ден без нови случаи на заразени с коронавирус

Анализи 0 Прочетено: 8064 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Русе за пореден ден без нови случаи на заразени с коронавирус

По данни на Регионалната здравна инспекция, за последното денонощие на територията на област Русе няма регистрирани нови случаи на коронавирус, което означава, че общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта остава същият като от събота (29 август), т.е. 312 души.

Активните случаи към момента са 55. От тях 21 са на болнично лечение, а другите 34 са под домашна изолация. Разпределението между мъже и жени при активните случаи е почти еднакво,което означава, че 51% са мъжете, а жените са 49%, а като бройка съотношението е съответно 28 към 27.

Предходната тенденция при разпределението на всички заболели от началото на пандемията се запазва. 183 са жените, а мъжете са 129, което в проценти е респективно 59% и 41%.

За изминалите 24 часа има и един нов излекуван пациент. От началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 242-ма. Без промяна остава епидемичната обстановка в дом за стари хора „Възраждане“ в Русе, информира Dariknews.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в дом за стари хора „Възраждане“ в Русе остава 96, като от тях 86 са обитатели, а другите 10 души са от персонала, съобщиха от Областна администрация

Излекуваните обитатели от дома oстават 68, като 16 от тях са настанени в Кризисен център „Каритас“, а 42-ма на 4-тия етаж на социалното заведение. Други осем обитатели се намират в домашен отпуск, един човек е хоспитализиран в клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Канев“, а също така има и един напуснал социалната институция.

Пет обитатели от дома, които са безсимптомни, но с положителен PCR тест за коронавирус, са настанени в общинска вила „Липник“, намираща се в село Николово, а други пет продължават да са на болнично лечение.

Що се касае до персонала на социалната институция, то девет души от заразените десет са излекувани. Под домашна изолация остава единствено една от санитарките, работеща там.

 

Източник: novini.bg

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0