loading...
Начало | Анализи | Огнен август: По осем пожара средно през този месец в Русенско!

Огнен август: По осем пожара средно през този месец в Русенско!

Анализи 0 Прочетено: 8442 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Огнен август: По осем пожара средно през този месец в Русенско!

Общо 239 пожара са гасили през този месец огнеборците в Русенско. Това съобщиха от противопожарната служба в крайдунавския град.

Повечето от половината сигнали за произшествия - 127 на брой, са за запалени сухи треви и храсти и незаконни сметища.

Имало е и девет пожара в горски масиви през месеца, като са засегнати 674 декара. За сравнение през юли тази година те са били само пет и са на площ от общо 85 декара.

От противопожарната служба информират, че само през последните три денонощия са реагирали на 24 сигнала за пожари. Горели са десетки декари със сухи треви и храсти в различни части от областта.

Директорът на противопожарната служба в крайдунавския град комисар Валентин Красналиев коментира за БТА, че основната причина за произшествията са небрежно боравене с открит огън, като високата температура и вятъра способстват за разрастване на пожарите.

"Призоваваме хората да бъдат по-внимателни и съвестни, тъй като при гасенето на тези пожари се изразходва много голям човешки и материален ресурс. Налага се да включваме в екипите и свободните от дежурство служители", каза Красналиев.

Той обясни още, че е разговарял с директора на областната дирекция на МВР в Русе, като при всеки възникнал пожар, засегнал и горска територия, ще се образува полицейско разследване, за да се установят причините, довели до произшествието.

Източник: novini.bg

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0