loading...
Начало | Анализи | Последни данни за наемите в София

Последни данни за наемите в София

Анализи 0 Прочетено: 17388 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Последни данни за наемите в София

Ето каква е тенденцията с наемите в столицата

Консултантската компания Colliers разкри какво се случва на имотния пазар в столицата и по-специално тенденцията в наемите на търговски площи и магазини. Според данните в столицата е отчетен спад.

София се оказа единственият град в Централна и Източна Европа с понижение на наемите на първокласни офис площи.

Отчетеното намаление на годишна база е в размер на 6,3%. Наемите цени на търговските площи достигнаха 15 евро на кв. м. Очакването е тази тенденция да се запази през идните 12 месеца.

Единствено в Букурещ цените са останали непроменени на ниво от 18 евро на кв. м, но и за там прогнозите са за спад през следващата година.

Всички останали столици регистрират ръст на цените на първокласните офиси за периода април - юни. Най-голямо е повишението във Варшава – с 18,8% до 26 евро на кв. м.

Очакванията на брокерите са за спад на наемите на офис площите във всички столици на Европа, с изключение на Будапеща и Прага.

Спадът в наемите на магазини в София е с 9,1% през второто тримесечие до 50 евро на кв. м.

Прогнозите са този спад да продължи и следващата година. Братислава и Прага също отбелязват спад на наемите на търговски площи.

Непроменени са наемите на първокласни складове в София . Цените при тях достигат 5,20 евро на кв. м. Според прогнозата те ще запазят равнището си през следващата година, пише pariteni.bg.

Източник: www.pariteni.bg

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00