loading...
Начало | Анализи | Иван Гешев: Целта ни е хората да живеят без страх, че ще бъдат ограбени!

Иван Гешев: Целта ни е хората да живеят без страх, че ще бъдат ограбени!

Анализи 0 Прочетено: 16128 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Иван Гешев: Целта ни е хората да живеят без страх, че ще бъдат ограбени!

Иван Гешев е убеден, че върви по правилния път!

Главният прокурор Иван Гешев присъства на събрание на прокурори и следователи от цяла България. То се състоя в резиденция Бояна и събра над 700 души.

Ето какво каза Гешев:

„Прокуратурата не може и няма да спре да работи. Виждам тук колеги, с които съм започнал професионалния си път през 90-те години, а тях мога да ги нарека и колеги. Те са хора, отдали живота си за тази трудна професия като прокурори и следователи.

Отдали са живота си на българските граждани, борейки се с престъпността и плащайки цената – атаки от всякакъв характер, обиди и какво ли още не. Това е и цена, която плащат и семействата ни.

Защо ние сме мафия ли? Защото внесохме в тъмнината светлина с дела, а не с думи, както е заветът на Апостола. Защото показахме, че няма да допуснем двойни стандарти – едни за хората с милиарди и политическо и медийно влияние, други – за обикновените граждани, както беше десетилетия. Намалихме телефонните измами, кражбите и грабежите.

Правим всичко възможно хората да живеят без страх, че ще бъдат ограбени последните им спестявания. Благодарение на прокуратурата са замразени над 3 млрд. лева. Спряхме процеса България да стане бунище, спряхме горенето на опасни отпадъци и заравянето им в Земята. Арестувахме наркопласьори, които тровят децата ни.

За пръв път след демократичните промени повдигнахме обвинения на действащ министър и зам.-министър и на още един куп древни чиновници.

Това е причината ние да сме лоши за лошите. Това значи само едно – добри сме за българските граждани, за тези, които ни плащат заплатите.

Това е единственото важно – вършим си добре работата и уплашихме тези, които искат закона да е еднакъв за всички. „Нормални“ при всичко това, описано от мен , са политическите атаки и опитите да бъде унищожена българската прокуарута макар и под прикритие“

Източник: blitz.bg

Иван Гешев
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0