loading...
Начало | Анализи | Опасна бомба цъка на АМ "Tракия"

Опасна бомба цъка на АМ "Tракия"

Анализи 0 Прочетено: 15372 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Опасна бомба цъка на АМ "Tракия"

 

Едва ли това е единственото опасно място в страната 

Сателитни снимки сочат, че на АМ "Tракия" цъка опасна бомба.

 

Проблемите с инфраструктурата на магистрала ''Тракия'',  са предпоставки за пътни инциденти, смятат експерти, цитирани от bgonair.bg. 

 

Спътникови снимки разкриват, че мантинелата на мястото на инцидента, където ТИР помете няколко автомобила и уби петима преди месец, е била компрометирана преди удара.  

Припомняме, че на 12 юли ТИР скъса мантинелата на АМ "Тракия", а 5 души загинаха в инцидента. 

 

Нова технология за инспекция на пътищата показва, че манителата е компрометирана още преди години. Сателитните данни показва Диана Русинова от европейския център за транспортни политики.  Седмица след трагичния инцидент, на същото място катастрофира друг ТИР. 

 

Мантинелата вече е сменена със здрава и не позволява на камиона да влезе в насрещното платно.  Една от хипотезите на разследващите за инцидентите е компрометирана фуга на моста, в която част от камионите пукат гума. Със същата технология, експертите разкриват, че в основите на моста има вода.  

 

Единственото проучване на района засега е на Европейския център за транспортни политики. От центъра вече са изпратили информацията към Агенция "Пътна инфраструктура". Начинът за изследване на пътищата от сателити вече се прилага в Щатите и Австралия. Надеждите на специалистите са подобна система да заработи и у нас, тъй като според тях шосейната мрежа в България не е на високо ниво.

Източник: blitz.bg

Диана Русинова ЕЦТП АМ "Тракия" Агенция "Пътна инфраструктура"
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0