loading...
Начало | Анализи | Изключително опасна измама плъзна в мрежата

Изключително опасна измама плъзна в мрежата

Анализи 0 Прочетено: 12726 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Изключително опасна измама плъзна в мрежата

Обикновено по този начин се теглят кредити от чуждо име


Изключително опасна измама плъзна в мрежата от известно време насам.

 

Фалшификатори предлагат лични карти и свидетелства менте за управление на автомобили срещу 350 евро.

 

Това показва проверка, направена от в. „Монитор“. Услугата се извършва за рекордно краткото време от 1 ден, а изпращането става в рамките на 5 дни, ако получателят се намира в Европа.

 

Мрежата е залята от обяви за неистински лични документи, които гарантират за автентично изглеждаща изработка. Буквално с един „клик“ на мишката всеки може да избере сред разнообразието от услуги, предлагани от различни „търговци“.

 

Сайтовете - платформи за продажбата на фалшиви документи, са с подробно описание на предлаганите продукти. В тях те уверяват бъдещите си клиенти, че не правят компромиси с качеството и омайват с обещания за бърза и неразличима от оригиналната изработка. Един от фалшификаторите посочва в обявата си следното: „Мога да ви направя както истински, така и фалшиви документи. Истинските документи обаче са по-скъпи от фалшивите, защото за да се осъществите, са необходими време, умения и контакти. Имайте предвид, че фалшификатът ще бъде 100% уникален и много добро качество. Разликата се основава на регистрацията на номерата“.

 

Клиентите, възползвали се от тази услуга, най-често използват ментетата на лични карти за теглене на кредити от чуждо име, а шофьорските книжки – за да шофират без нужния преминат курс или когато истинското им удостоверение е отнето вследствие на нарушения на пътя. Така фалшификатите не само ни превръщат в потенциални жертви на финансови измами, но и поставят живота ни в опасност.

 

Онлайн търговията на фалшификати включва и продажбата на чуждестранни лични карти и шофьорски книжки. При тях цените скачат на около 1000 долара за брой, в зависимост от желаната държава за произход. С тях измамници ще могат да летят по улиците на Южна Корея, САЩ, Украйна, Италия, Бразилия, Австралия, Румъния, Полша, Дания и други. Освен шофьорски книжки и лични карти-ментета, в мрежата се предлагат и палитра от удостоверения за завършени курсове, както и фалшиви дипломи за завършено средно или висше образование.

 

При тях цените са далеч по-скромни. Разследване показа, че за фалшива тапия за завършено средно образование е нужна значително по-ниска такса от 95 евро. Схемата действа по следния начин – клиентът изпраща личната си информация, а търговецът изпраща своята банкова сметка и подробности за плащането. То става на вноски – част от сумата се превежда при поръчката, а останалата – когато ментето е готово.

 

Документът се изготвя от 2 до 3 дни, след което се изпраща сканирано т.нар. „меко“ копие за потвърждение, че данните са записани коректно. Фалшификатът се изпраща чрез международни куриерски фирми в рамките на 5 дни.

Друг търговец предлага същата услуга, но срещу значително по-раздути цени. Офертите са – за основно образование - 350 лв, за средно варира от 800 до 1200, а за висше е около 2300 лв. Така тарикатите, желаещи да се сдобият с неистинска диплома, за да получат мечтаното доходоносно работно място, ще трябва първо да се изръсят солено.

Източник: blitz.bg

измама мрежа кредит лични документи теглене на кредит
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0