Начало | Анализи | Водолази издирват трупа на Янек

Водолази издирват трупа на Янек

Анализи 0 Прочетено: 27468 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Водолази издирват трупа на Янек

Съседите му се притесняват, че е убит и заровен някъде

Водолази с лодки издирват в язовир Дяково изчезналия Янек Миланов от Дупница, съобщава struma.bg.

 

Припомняме, че дупничанинът е в неизвестност от 18 денонощия.

Междувременно Окръжна прокуратура – Кюстендил образува досъдебно производство за отвличане по случая с Янек Миланов. Наблюдаващ прокурор е Бойко Калфин от Окръжна прокуратура – Кюстендил, но той не желае да коментира случая, докато не се съберат достатъчно доказателства.

 

“Образувано е досъдебно производство за отвличане 9 дни след случилото се. Тогава са предоставени данни от разследващите органи в Окръжна прокуратура – Кюстендил”, заяви говорителят на Окръжна прокуратура – прокурор Мариана Сираков.

 

Източници, близки до полицията, съобщиха, че джипът на спрягания за съпричастен с изчезването на гастарбайтера Васил Капланов-Каплата е иззет още първите дни на разследването и е оставен на отговорно пазене в двора на РУ – Дупница за извършване на криминалистична експертиза.

 

Миналата седмица е правен и повторен обиск в апартамента на Васил Капланов. Той е викан и на разпит в полицията в Дупница. Съпричастността на Васил Капланов към изчезването на Янек Миланов се базира на показания на съседи в блока, които твърдят пред разследващите, че във вечерта на изчезването му /31 юли 2020 г./ Янек е пристигнал отнякъде с лекия си автомобил, хвърлил ключовете на масата, където са седели съседите пред блока, и им казал, че отива на среща с Капланов, и не се върнал.

 

Не е ясно дали наистина се е качил в джипа на Каплата и ако е, дали насила, или доброволно. Камерите на общината са засекли джипа на Васил Капланов да излиза от града по посока Крайници. В него са били двама, но не е доказано, че вторият е Янек Миланов, тъй като лицето на спътника на Каплата не се виждало ясно.

 

Криминалисти от Дупница два дни изземаха записи от видеокамери в селата Крайници и Червен бряг. На част от тях се вижда джипът на Васил Капланов, който обикаля посред нощ по улиците, но по-нататък следите му се губят.

 

 

Източник: blitz.bg

Дупница издирване Труп Янек Миланов Васил Капланов-Каплата водолази
общо: | показване:
Captcha


Оценка на новината

0