loading...
Начало | Анализи | Мъжът, хвърлял боя по Съдебната палата, е задържан за 72 часа!

Мъжът, хвърлял боя по Съдебната палата, е задържан за 72 часа!

Анализи 0 Прочетено: 13104 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Мъжът, хвърлял боя по Съдебната палата, е задържан за 72 часа!

Днес, 19.08.2020 г., Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия К.Д., на 23 години, за престъпление по чл. 325, ал.2, вр. ал.1 от НК.

Той е обвинен в това, че на 03.08.2020г. в гр. София, бул. „Витоша“, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – хвърлял предварително подготвени свивки с червена боя по сградата на Съдебната палата, и сериозно зацапал фасадата ѝ. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм – размазаната боя наподобява петна от кръв, както и с изключителна дързост – деянието е извършено в центъра на столицата, като петната са оставени по предната фасада на сграда, която е един от символите на държавността, над централния ѝ вход, въпреки че същият е под постоянно видеонаблюдение.

В хода на разследването са извършени претърсване и изземване, при които са открити и иззети вещи от значение по делото – дрехите и обувките, с които е заснето лицето при извършване на престъпното деяние и при оттеглянето му от местопроизшествието, като по същите са открити червени петна, кутия с червено багрило, пулверизатор и ръкавици за направа на самоделни топчета боя, както и множество петна с червен цвят в помещения на адреса, проведени са разпити на свидетели и разпознавания, предстои да бъдат назначени още експертизи. За извършеното от К.Д. престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода до пет години.

Предвид високата обществена опасност на деянието, на 19.08.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на К.Д. за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“, съобщиха от пресцентъра на Софийска районна прокуратура

Източник: novini.bg

мъж хвърля боя по Съдебната палата
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0