loading...
Начало | Анализи | Нападателите на колата на майка с деца на „Ситняково“ загазиха здраво

Нападателите на колата на майка с деца на „Ситняково“ загазиха здраво

Анализи 0 Прочетено: 13608 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Нападателите на колата на майка с деца на „Ситняково“ загазиха здраво

Работата по случая продължава

Районна прокуратура-София привлече към наказателна отговорност две лица във връзка с инцидента с майка, случил се по време на протест пред румънското посолство в София, съобщиха от прокуратурата.

 

Напрежението възникна преди дни, когато жена, която возеше двете си малки деца, се опита да премине през блокадата от протестиращи в района на „Ситняково“. Автомобилът на жената беше изпотрошен.

 

25-годишният Г.Г. е обвиняем за това, че 17 август на кръстовището на бул. „Михай Еминеску“ и бул. „Шипченски проход“, около 21.30 ч. противозаконно е повредил чужда движима вещ – лек автомобил, като счупил чрез удари с ръце предно панорамно стъкло на автомобила, скачайки повредил предния капак на автомобила.

 

На Г.Г. е повдигнато обвинение и за хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост – попречил на жената да премине с управлявания от нея лек автомобил през кръстовището, като блъскал по лекия автомобил, качил се на предния капак и счупил предно панорамно стъкло, отправяйки обидни думи към жената, защото не е изразила съгласие с действията на протестиращите. Действията е извършил пред двете ѝ непълнолетни деца, намиращи се на задната седалка на автомобила.

 

На С.А. е повдигнато обвинение за това, че по същото време и на същото място е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, за да попречи на Е.М. да премине с управлявания от нея лек автомобил през кръстовището. Той блъскал по лекия автомобил, изкъртил с ръце задна регистрационна табела на автомобила, които действия извършил пред двете ѝ непълнолетни деца, намиращи се на задната седалка на автомобила.

 

И двамата са неосъждани. Вчера с постановления на прокурор при Софийска районна прокуратура двамата обвиняеми са привлечени към наказателна отговорност. Спрямо С.А. е взета мярка за неотклонение „Гаранция в пари“ в размер на 500 лева. Г.Г. е задържан за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо него.

 

Действията по разследването продължават под ръководството на Софийска районна прокуратура. 

Източник: blitz.bg

нападение обвинения протестиращи майка с деца "Ситняково"
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0