loading...
Начало | Анализи | Убиецът на Андрея от Галиче опитва да се измъкне от правосъдието с хитър трик

Убиецът на Андрея от Галиче опитва да се измъкне от правосъдието с хитър трик

Адвокатът на Аксел Олеков Валери Илиев поиска съкратено съдебно следствие по делото за убийството на Андрея от Галиче, а съдът абсолютно, в рамките на действащия Наказателно процесуален кодекс, му отказа.
Анализи 0 Прочетено: 17010 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Убиецът на Андрея от Галиче опитва да се измъкне от правосъдието с хитър трик

Адвокатът на Аксел Олеков Валери Илиев поиска съкратено съдебно следствие по делото за убийството на Андрея от Галиче, а съдът абсолютно, в рамките на действащия Наказателно процесуален кодекс, му отказа. По този начин наказанието му не може да бъде намалено с 1/3, пише bulnews.bg. Припомняме, че момичето бе изнасилено и заклано на 11 януари тази година от 17-годишния Аксел Олеков. Днес, от 9.30 часа, в Окръжния съд във Враца бе даден ход на разпоредителното заседание, на което стана ясно, че същинският процес по делото ще започне на 7 октомври.

Пред сградата на Съдебната палата се бяха събрали близки на убитото по особено жесток начин момиче. Техните искания са да бъде наложена най-тежката присъда за убиеца на тяхната племенница и братовчедка - доживотна присъда без право на замяна. Те споделиха, че след зверското престъпление никой не влиза в къщата, а кръвта на момичето е още по стените.

Защитникът на семейството на девойката адвокат Димитър Марковски определи убиеца Аксел като спокоен, хладнокръвен, необезпокоен, че е изправен за това тежко престъпление пред съда.

„Неговият профил на хладнокръвен убиец е описан в изготвената психолого-психиатричната експертиза по делото. Това момче не изпитва чувство на съжаление… той е с очертан профил на социопат“, каза адвокатът на опечаленото семейство.

Той допълни, че подсъдимият може да получи 12 години лишаване от свобода, тъй като все още няма навършени 18 години. На базата на останалите извършени тежки престъпления, съдът може да групира всички отделни наказания – за изнасилването, за кражбата на парите, за проникването в жилище късно през нощта и по този начин присъдата да бъде увеличена с 1/2 - 6 години. Близките на момичето се надяват съдът да наложи максималното наказание по това дело, което може да бъде увеличено, предвид всички извършени престъпления във фаталната нощ на 11 януари.

Източник: Блиц

андрея от галиче
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0