loading...
Начало | Анализи | Откриха следа в мистериозното изчезване на Янек

Откриха следа в мистериозното изчезване на Янек

Анализи 0 Прочетено: 18144 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Откриха следа в мистериозното изчезване на Янек

По случая е образувано досъдебно производство 

 

Окръжна прокуратура-Кюстендил образува досъдебно производство за отвличане по случая с Янек Миланов. 

 

Наблюдаващ прокурор е Бойко Калфин от Окръжна прокуратура – Кюстендил. Той обаче не желае да коментира случая, докато не се съберат достатъчно доказателства. 

 

“Образувано е досъдебно производство за отвличане 9 дни след случилото се. Тогава са предоставени данни от разследващите органи в Окръжна прокуратура – Кюстендил”, заяви говорителят на Окръжна прокуратура прокурор Мариана Сиракова, цитирана от struma.bg. 

 

Източници, близки до полицията, съобщиха, че джипът на спрягания за съпричастен с изчезването на гастарбайтера Васил Капланов-Каплата, е иззет още първите дни на разследването и е оставен на отговорно пазене в двора на РУ – Дупница за извършване на криминалистична експертиза. 

 

Миналата седмица е правен и повторен обиск в апартамента на Васил Капланов. Той е викан и на разпит в полицията в Дупница. Съпричастността на Васил Капланов към изчезването на Янек Миланов се базира на показания на съседи в блока, които твърдят пред разследващите, че във вечерта на изчезването му /31 юли 2020 г./, Янек е пристигнал отнякъде с лекия си автомобил, хвърлил ключовете на масата, където са седели съседите пред блока, и им казал, че отива на среща с Капланов, и не се върнал. 

 

Не е ясно дали наистина се е качил в джипа на Каплата и ако е, дали насила, или доброволно. Камерите на общината са засекли джипа на Васил Капланов да излиза от града по посока Крайници. 

 

В него са били двама, но не е доказано, че вторият е Янек Миланов, тъй като лицето на спътника на Каплата не се виждало ясно. Криминалисти от Дупница два дни изземаха записи от видеокамери в селата Крайници и Червен бряг. На част от тях се вижда джипът на Васил Капланов, който обикаля посред нощ по улиците, но по-нататък следите му се губят.

Източник: blitz.bg

Братя Галеви Янек Миланов Васил Капланов-Каплата Мариана Сиракова Бойко Калфин
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0