loading...
Начало | Анализи | Ето кой е най-добрият вариант за инвестиция по време на криза

Ето кой е най-добрият вариант за инвестиция по време на криза

Анализи 0 Прочетено: 14868 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Ето кой е най-добрият вариант за инвестиция по време на криза

Дори и по време на криза има най-добър вариант за инвестиция 

Инвестицията по време на криза не е нещо, от което трябва да се страхуваме. В предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria експетът Стойне Василев даде важни финансови съвети. Той заяви, че очакваме по-високо ниво на инфлацията заради наливането на пари в икономиките с цел възстановяването от кризата.

 

Финансистът е категоричен, че в тази ситуация задържането на пари в депозит не е добра идея.

 

Експертът добави,че са необходими реални активи като недвижими имоти и ниските лихви по ипотечните кредити дават добра възможност за инвестиция в тази ниша. 

 

Според Стойне Василев тази година е много подходяща за инвестиции и за започване на нов бизнес, тъй като кризата все още е най-ниското ниво от един бизнес цикъл. 

 

Финансистът е убеден, че икономиката ще се възстанови бързо, като до края на следващата година ще се възстанови до нивата от преди кризата.

 

Неговият съвет към всички е да организират собствен авариен фонд, в който да заделят част от текущите си доходи за справяне със следващата криза.

 

Експертът е категоричен, че за да преценим от какво да спестим, първо трябва да знаем за какво харчим. Той добавя, че от задължителните разходи като сметки и наеми трудно бихме могли да спестим. Но за сметка на това е по-лесно да се лишим от останалата част от разходите.

 

Василев коментира, че през последното десетилетие у нас се наблюдава напредък по отношение на финансовата грамотност. Но въпреки това все още изоставаме дори от страните от Централна Европа. Той добави, че по икономически показатели по-добре се представят нациите с по-висока финансова грамотност, пише БЛИЦ.

 

Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00