loading...
Начало | Анализи | Цената на златото ще удари невиждан рекорд през следващите 3 години

Цената на златото ще удари невиждан рекорд през следващите 3 години

Анализи 0 Прочетено: 13986 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Цената на златото ще удари невиждан рекорд през следващите 3 години

Експертите са категорични, че цената на златото ще достигне невиждан пик през следващите 3 години

Очакванията за невиждан пик в цената на златото стават все по-реалистични. Според експерти, стойността на ценния метал вероятно ще достигне 4000 долара за тройунция. Това ще се случи през следващите три години, пише БЛИЦ. 

Фактори като разработване на ваксина срещу коронавируса и президентските избори в САЩ ще окажат влияние върху сегашната тенденция за поскъпване на благородния метал, категорични са експертите. Световните осведомителни агенции предават, че за пръв път в историята, миналата седмица цената на златото надмина 2000 долара за тройунция.

Пред CNBC Франк Холмс, който е главен изпълнителен директор на американската инвестиционна компания Global Investors, заяви че лесно можем да станем свидетели на цена от 4000 долара за тройунция.

Експертът посочи и главните причини за това. Той е категоричен, че трилионите долари, необходими за стимулиране на американската икономика, са основен фактор.

Холмс обърна внимание и на още един показател, оказващ влияние върху атрактивността на златото.

Главният изпълнителен директор на американската инвестиционна компания Global Investors посочи, че при нулеви лихви златото е много атрактивен актив. 

Множество експерти подкрепят неговото мнение. На фона на задълбочаващата се рецесия те не изключват вероятността от невиждан скок в цената на златото. 

Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00