loading...
Начало | Анализи | Разтърсващи разкрития за убийството, което смрази Бургас

Разтърсващи разкрития за убийството, което смрази Бургас

Анализи 0 Прочетено: 17388 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Разтърсващи разкрития за убийството, което смрази Бургас

Извършителят е направил пълни самопризнания

До две десетилетия затвор грозят Стоян Божев от село Дюлево, Община Средец заради убийството на приятеля му Живко Георгиев. Това стана ясно от съобщение на Окръжна прокуратура-Бургас.

 

С него се известява, че на Божев е наложена 72-часова мярка „задържане под стража“. Той е подведен под отговорност по чл.115 от НК – от 10 до 20 години затвор.

 

Запиването на 57-годишния Стоян и авера му започнало още в ранния следобед. Партерното помещение на ул.“Ивайло“ било съвсем малко и двамата през повечето време били навън – на плочките пред кооперацията. Пускали висока музика, пеели, карали се и превърнали в ад вечерта на съседите си.

 

Около 21:30 часа един от тях се обадил на собственика на партерното помещение, за да го помоли да усмири наемателя си. Наемодателят бил бесен, защото и без това пуснал Стоян срещу символичен наем в имота си, а постоянно му създавал проблеми, пише "Флагман".  Обадил му се в 21:42 часа и предупредил, че ако не спре веднага купона, още утре сутринта ще бъде изхвърлен от партера.

 

Стоян изглежда се изплашил и казал на своя приятел да си тръгва. Живко обаче искал да остане, обяснявайки, че бил много пиян и едва се държал на леглото си. Помещението било едва 10-12 кв. метра и място за втори човек нямало. Заради това и Стоян започнал да го гони настоятелно, използвал и сила. Живко се чувствал като у дома си. Свалил си дрехите, останал по боксерки и легнал в леглото. Стоян започнал да се кара с него, опитал да го прогони, двамата започнали да се борят, а убиецът използвал нож с 12-сантиметрово острие, за да го сплаши.

 

Твърди, че изобщо не усетил как го е наръгал. За зла негова участ засегнал артерия. Всичко шурнало в кръв, а Стоян се изплашил и побягнал навън. Отишъл до Младежкия дом в ж.к. “Възраждане“, след което се сетил, че има приятел адвокат на когото можел да се обади. Телефонът му бил с предплатена карта, нямал минути и заради това отишъл до най-близките улични телефони – до Новата поща.

 

Адвокатът с когото е разговарял веднага го посъветвал да се предаде на полицията. Стоян изпълнил заръките му. Пресякъл булеварда и 200 метра по-надолу видял полицейски екип. Отишъл при униформените и признал, че е наръгал приятел и може би е извършил убийство. 10-ина минути преди това вече е подаден сигнал за пострадал мъж, който лежал в безпомощно състояние на партера на ул.“Ивайло“ и в полицията знаели за този случай.

 

Стоян е арестуван и малко по-късно направил пълни самопризнания. Оказало се, че той е абсолютен несретник – избягал от родното си село преди няколко месеца, работил като нощна охрана в кв. “Победа“, но бил уволнен. След това се запил в квартирата си и работил на парче, преживял от ден за ден.  

 

По данни на „Бургас ИНФО“, доскоро Стоян е работел като нощен пазач.

„От зимата живее тук, изглеждаше симпатичен и спокоен човек, но често лъхаше на алкохол“, разказаха съседи. Той имал син, който обаче не е живеел при него.

Източник: blitz.bg

Бургас пиянска свада самопризнания Убийство
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0