loading...
Начало | Анализи | Стана ясна причината за по-малкото полицаи на протестите

Стана ясна причината за по-малкото полицаи на протестите

Анализи 1 Прочетено: 18648 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Стана ясна причината за по-малкото полицаи на протестите

Напоследък заболеваемостта сред полицейските служители се е увеличила 

 

Вече е ясна причината, поради която полицейските служители, охраняващи протестите в София, ще бъдат намалени с около 1/3.

 

Като причина за това се посочва увеличената заболеваемост от коронавирус сред състава на охранителна полиция, който пряко участва в охраната на протестите в столицата в последните седмици, съобщи БНР.

 

В последната седмица са открити по пет-шест случая на ден на заболели полицаи.

Това обясниха източници от СДВР. Заедно с карантинираните, бройката на хората, които няма да могат да участват в охраната се увеличава значително.

 

Не се изключва и възможността да бъдат командировани и полицаи от провинцията.

Източници от МВР обясниха, че полицаите са затруднени да спазват противоепидемичните мерки в автомобилите и в микробусите, както и в самите кордони по време на протеста.

От МВР обясниха, че към момента няма данни за полицаи, които да са в тежко здравословно състояние.

 

Спешно съвещание е било свикано тази сутрин в СДВР заради рязко увеличение на случаите на корона вирус в столичната дирекция. През последната  седмица всеки ден има по 5 новорегистрирани, основно в охранителна полиция.

 

Междувременно в Стара Загора комисар Илиян Илиев началник на "Охранителна полиция" към ОДМВР заяви, че полицията няма да пусне протестиращите на магистрала "Тракия".

Мотивите, по думите на комисар Илиев са, да не се допуснат пътнотранспортни произшествия и инциденти, както и да се осигури нормалното пътуване на гражданите и транзитно преминаващите тежки автомобили.

 

"Магистралата е високоскоростен път, движението е с много висока скорост и излизането с по-ниска или несъобразена скорост може да доведе до тежки инциденти. Нашата цел е да ги избегнем и да осигурим нормално преминаване през Републиканската пътна мрежа", заяви той.

 

Комисар Илиев припомни, че шествието е преминало нормално по зададения маршрут, но протестиращите са обявили началото на гражданско неподчинение и са се отправили към аутобана. 

Източник: vesti.bg

полицаи протест София коронавирус COVID-19 новозаболели
avatar
Специально для crimes.bg - базы данных по предприятиям России предлагают на каждом углу и за деньги. Но я считаю, что это не правильно, т.к. все эти данные по сути бесплатные!
Поэтому я создал Телеграм-канал, в котором ежедневно выкладываются базы данных предприятий для всех желающих совершенно бесплатно!
Вы можете сами подать заявку в виде: Город/Область, Категория. Через некоторое время вы получите полную выборку по вашим параметрам и можете скачать к себе для дальнейшей работы.
Что делать с базой - это уже ваше дело, как правило они собираются для отдела продаж и для поиска новых клиентов.
В общем, если вам интересно получать бесплатно свежие выборки по предприятим РФ, то находите наш канал в Телеграме @basefree и делайте заявки!
Например, в канале уже есть выборки по Екатеринбургу (автосервисы) и Новосибирску (Аптеки). А какую выборку хотите вы?
С уважением к вам и вашему бизнесу, ваш basefree!
общо: 1 | показване: 1 - 1
Captcha

Оценка на новината

0