loading...
Начало | Анализи | Евтанизираха лъва Масуд в Нидерландия

Евтанизираха лъва Масуд в Нидерландия

Анализи 0 Прочетено: 15876 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Евтанизираха лъва Масуд в Нидерландия

Община Разград изразява съжаление относно загубата на един от трите лъва, отглеждани от 2 години и половина в Центъра за големи котки "FELIDA", Нидерландия, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

От ръководството на "FELIDA" са информирали общината, която е собственик на трите лъва, че днес е извършена евтаназия на един от тях - Масуд.

От нидерландската неправителствена организация уточняват, че през последните дни здравословното състояние на Масуд се е влошило сериозно, животното е спряло и да се храни. Ветеринарният лекар по дивата природа Макс Гьокел от IZW в Берлин е извършил преглед и е констатирал, че Масуд изпитва силна болка и лекарствата за облекчаването ѝ вече не са достатъчни.

"Според нидерландските обичаи и етика за хуманно отношение към животните, бяхме задължени да спрем страданията на Масуд и да го пуснем", допълват от "FELIDA".

Оттам уточняват, че здравословното състояние на лъва с оглед неговия проблемен и инбриден (близкородствен) произход, е било извън възстановяемото.

Ръководството на Община Разград толерира спазването на принципите на хуманно отношение към животните и в сътрудничество с Фондация "Четири лапи" полага усилия за подобряване грижата към всички животни, собственост на общината, коментират от пресцентъра на администрацията. В тази връзка сътрудничество с "FELIDA" и с "Четири лапи", както по отношение на двата лъва в Нидерландия, така и на двата, които се отглеждат в разградския зоопарк, продължава, а обществеността ще бъде своевременно информирана за състоянието на животните.

Източник: novini.bg

лъвът Масуд
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0