loading...
Начало | Анализи | Николай Ненчев: Зад Радев стоят руски интереси, но Борисов го подцени!

Николай Ненчев: Зад Радев стоят руски интереси, но Борисов го подцени!

Анализи 0 Прочетено: 17010 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Николай Ненчев: Зад Радев стоят руски интереси, но Борисов го подцени!

Промените в правителството няма да доведат до нищо добро. Дават допълнително основание за безпокойство и несигурност. Това мнение изрази в интервю за предаването „Преди всички“ по БНР Николай Ненчев, председател на БЗНС и бивш министър на отбраната.

"Винаги ще бъда привърженик на това едно редовно правителство да завърши мандата си при действащ парламент. Това винаги е по-добре от еднолична власт", смята той.

Ненчев също има притеснения за евентуален бъдещ служебен кабинет. Според него може да се окаже, че той ще управлява много дълго и то без парламент. Освен това Ненчев не смята, че е добре да се стигне до сценарий, в който президентът Румен Радев да има безгранична власт, тъй като той ще състави служебния кабинет. 

"Сред основанията за безпокойство изтъкна искането на президента да отпаднат санкциите срещу Русия.  ГЕРБ  е част от Европейската народна партия и точно така можем да извършваме контрол върху спазването на евроатлантическата посока", смята бившият министър на отбраната.

Според него „първото нещо, което би направил Радев, е да обезглави службите и да ги подчини на служебно правителство. Доколкото познаваме Радев, той е склонен да търси отмъщение“.

"На президентските избори Борисов не се вслуша в БЗНС и подцени онова, което му казах за Радев - че зад него стоят руски интереси и ген. Решетников", подчерта Ненчев.

Източник: novini.bg

Бойко Борисов Румен Радев Николай Ненчев
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0