loading...
Начало | Анализи | Вижте разкритията на лелята на момичето, вързано с верига за крака!

Вижте разкритията на лелята на момичето, вързано с верига за крака!

Анализи 0 Прочетено: 21924 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Вижте разкритията на лелята на момичето, вързано с верига за крака!

14-годишно момиче беше вързано с верига за крака. Случаят е от Провадия, където пазач намира детето в двора на местно училище. Той подава сигнал до полицията.

По скандалния случай вече е образувано досъдебно производство.

14-годишното момиче е намерено в двора на училище "Цар Симеон Велики", в което учи. Стана ясно, че момичето живее при леля си. За нея в квартала казват, че е трудолюбива жена, която без проблем е отгледала двамата си сина, но за момичето твърдят, че е проблемно. То е било настанено там през 2013-а година с решение на Провадийския районен съд. Предстои проверка защо определеният тогава 3-годишен срок е удължен досега.

Неофициално в Провадия се твърди, че детето е било настанено при леля му, защото майка му не искала да го гледа. Отделът за закрила на детето в града проверява случая и на този етап отказва коментар.

"Детето е избягало от къщи късно вечерта на предишния ден. Успяло е да се освободи от леглото, за което е било вързано, но заедно с веригата, която не е могло да премахне, е дошло в двора на гимназията, където е пренощувало. Детето е проблемно, то е регистрирано за кражби и за бягства от къщи, това не му е първи случай. Леля му е настойник, тя го гледа, тъй като майка му не му обръща абсолютно никакво внимание, не се грижи за него", обясни Жоро Илчев - кмет на Община Провадия пред БНТ.

Според хората в Провадия кражбите, извършени от момичето, са дребни и показват, че то има нужда от родителско внимание.

 

Лелята отглежда и трите деца на сестра си, която е омъжена в съседно село.

"Баткото дойде, и баткото така. Просто краде детето много. Тя има по-голям брат на 18 години, има кака - на 17 години, каката няма такива проблеми. Не исках да я вържа, обаче последно я вързах снощи. Викам, сега да те вържа ли със синджира. Тя вика: "Майко, недей, повече няма да бягам", коментира Гинка - леля на момичето.

Момичето все пак успяло да избяга, след което е намерено в двора на училището.

По случая е образувано досъдебно производство за противозаконно лишаване от свобода. Очаква се и позиция на социалните служби.

Източник: novini.bg

момиче с верига за крака
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0