loading...
Начало | Анализи | Експерти с мрачна прогноза за бъдещето на долара

Експерти с мрачна прогноза за бъдещето на долара

Анализи 0 Прочетено: 21294 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Експерти с мрачна прогноза за бъдещето на долара

Прогнозите за бъдещето на долара не са никак оптимистични

 

Повече от 60 години доларът е основна световна резервна валутна и изживява своята "прекомерна привилегия". Това определение за зелената валута, което важи с пълна сила и днес, е дело на бившия френски министър на финансите Валери Жискар д'Естаинг от 60-те години на миналия век, пише money.bg.

 

Около 60 години по-късно тя е запазила влиянието си в света и въпреки недоволството от този факт, никой не прави нищо по въпроса.

 

Но коронакризата може да направи това, което никой не успя - да срине долара. Този сценарий изглежда все по-реалистичен заради повишеното напрежението между спестяванията и текущата сметка.

 

Според двупартийното статистическо бюро на Конгреса федералният бюджетен дефицит вероятно ще нарасне до 17.9% тази година, но през 2021 ще се свие до 9.8%.

 

Разширяването на федералния дефицит вече изпреварва страха от липсата на личните спестявания. Това вече оказва натиск върху долара, които се изразява в рязко понижените спестяванията в Америка.

 

Очаква се националният доход да се свие с около 5-10%. И точно в този момент ще започне краят на долара. Това прогнозират експертите на Bloomberg.

 

Засега зелената валута все още е силна, възползвайки се от типичното търсене на убежище, което е нещо нормално в периодите на криза, пише БЛИЦ.

 

Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00