loading...
Начало | Анализи | Горещи новини за охраната на Иван Гешев

Горещи новини за охраната на Иван Гешев

Анализи 0 Прочетено: 19404 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Горещи новини за охраната на Иван Гешев

Случаят със Станка Марангозова е в основата на това решение

НСО вече не се грижи за сигурността на Иван Гешев. Неговата охраната е поета от Бюрото за защита на свидетелите. Промяната е в сила от 28 април 2020 г.

 БНТ съобщи, позовавайки се на информация от кабинета на главния прокуро, че близо два месеца НСО вече не отговаря за охраната на главния прокурор. 

Малко преди това стана ясно, че подполковник от НСО е задържан за участие в организирана престъпна група, която се е занимавала с извършване на убийства и други престъпления.

Източници на БНТ разкриха, че именно разследването на убийството на Станка Марангозова и събраните по него доказателствата са довели до промяната в охраната на НСО.

Както вече стана ясно, организатор на изпълнението на мократа поръчка е действащ служител на НСО. Това е една от причините, довели до решението охраняването на главния прокурор да бъде поверено на Бюрото за защита на свидетели. Част от неговите функции е и охраняването на магистрати, чийто живот е застрашен, пише БЛИЦ.

Разследването по случая със Станка Марангозова продължава. Както вече стана ясно, мотористът, стрелял по нея, е задържан. Продължава издирването на поръчителя на фараонката. Той се издирва с червена бюлетина на Интерпол. 


Източник: blitz.bg

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0