loading...
Начало | Анализи | Американски експерти с гореща прогноза за цената на златото

Американски експерти с гореща прогноза за цената на златото

Анализи 0 Прочетено: 130410 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Американски експерти с гореща прогноза за цената на златото

Експерти направиха гореща прогноза за цената на златото, която отново беляза повишение

Цената на златото беляза поредно повишение в двумесечното си дъно. Още този понеделник бе отчетено поскъпване на благородния метал. Тази новина дойде на фона на инвеститорските предположения, че стимулирането от страна на централните банки ще продължи и в бъдеще дори и при слабостта на долара.

Мощният отскок на щатските акции не попречи на увеличението на цената на златото.

Едуард Моя, който е старши пазарен анализатор в брокерската Oanda, пише че цената на златото все още трябва да се поддържа в средносрочен план.

Поредното поскъпване идва на фона на затворения стоков пазар в петък и отбелязания рязък седмичен спад, след неочаквано покачване на работните места в САЩ за май и спада на безработицата в страната до 13.3% от 14.7%. Това оказа отражение върху цените на най-предпочитания благороден метал.

По данни на данните на FactSet, базирани на най-активните договори на търговия, августското злато на Comex се покачи с 16.90 долара, или с 1%, до ниво от 1.699.90 за унция, след приключване на миналата търговска седмица на най-ниското ниво от началото на април. На този фон бе отбелязан седмичен спад от 3.9%.

Междувременно акциите продължават да поскъпват.

Куп велики инвеститори са убедени, че златото трябва да е част от портфейла на всеки инвеститор, особено в настоящия момент, свързан с пандемията.

Прогнозите на анализатори от Bank of Americaса свързани с поскъпване на златото в размер на около 80% през следващите 18 месеца, пише infostock.bg.

Източник: http://www.infostock.bg/

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0