loading...
Начало | Анализи | Какво ще се случи с цената на биткойна?

Какво ще се случи с цената на биткойна?

Анализи 0 Прочетено: 27972 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Какво ще се случи с цената на биткойна?

Цената на биткойна бележи пореден пик

 

Биткойнът достигна нов връх. Във вторник цената на най-популярната криптовалута надхвърли 10 000 долара.

 

Bitstamp отчете ръст на цената на биткойна до 10 129 долара.

 

Временно цената на най-известната криптовалута достигна най-високото си ниво от февруари насам - 10 378 долара. През нощта стойността отново беляза промяна и бе малко под 10 000 долара.

 

Анализаторът Тимо Емдън от Emden Reserarch коментира, че много инвеститори са очаквали по-голям спад в цените след т. нар. "halving", пише Инвестор.бг , цитирайки DPA.

 

Част от инвеститорите са принудени да започнат да купуват. В средата на месец май бе последното "разделяне" на биткойна.

 

То се извършва на всеки 210 000 блока. Произвеждането на нови биткойни става по-трудно. От друга страна, размерът на наградата за миньорите намалява с 1/2 при този процес.

 

Обикновено след това се наблюдава повишаване на цената на биткойна. Но това зависи от съотношението между предлагането и търсенето, заяви Бисер Варчев, който е водещ на предаването Insider по Bloomberg TV Bulgaria.

 

Анализаторът Тимо Емдън е на мнение, че протестите срещу расизма в САЩ е възможно да накарат американските инвеститори да отправят поглед към криптовалутите.

 

Влияние върху това ще окаже и настоящата ситуация отвъд Океана. Наскоро Доналд Тръмп заплаши с военни действия. Седма поредна нощ продължават и протестите в някои щати. Всичко това ще затрудни възстановяването на американската икономика след коронакризата.

Източник: investor.bg/

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0