loading...
Начало | Анализи | Повдигнаха обвинение на Красимир Живков заради аферата с боклука!

Повдигнаха обвинение на Красимир Живков заради аферата с боклука!

Анализи 0 Прочетено: 25830 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Повдигнаха обвинение на Красимир Живков заради аферата с боклука!

Специализираният съд реши да остави в ареста за 72 часа шестимата арестувани по схема за принуда и търговия с боклуци, включително заместник-министърът на екологията Красимир Живков. Той се сдоби с обвинение, съобщава БНР.

С обвинения са и бизнесмените Атанас и Пламен Бобокови, както и бивш шеф на РИОСВ - Плевен.

Разследването, в центъра на което е заместник-екоминистърът, е за организирана престъпна група, занимавала се с нелегален внос и преработка на опасни отпадъци в България. Според казаното вчера от прокуратурата Красимир Живков указвал на своите подчинени на кои фирми да бъде разрешено да внасят и преработват вносни отпадъци и на кои да са се отказва, дори и когато са изрядни. 

От схемата се облагоделствали братя Бобокови, които имали бизнес с производство и рециклиране на акумулатори и батерии в Монтана.

Той беше задържан вчера за 24 часа, заедно с още петима души. Сред задържаните са бивш директор на екоинспекцията в Плевен, както и русенските бизнесмени Атанас и Пламен Бобокови, чиято фирма за преработка на акумулатори в Монтана, според прокуратурата, се е облагодетелствала от престъпната схема.

Вчера Сийка Милева обясни, че са събрани доказателства, че от началото на годината Красимир Живков е принуждавал свои подчинени да издават разрешителни за внос и износ на отпадъци на определени фирми, а тези, които отказвали, били уволнявани или напускали сами. Днес обаче екоминистърът Емил Димитров съобщи за само една служителка през последните месеци. Тя работела по линия на отпадъците, но имала слаби резултати.

Заради разследването, от Министерството били иззети компютри, включително и на министъра, а атмосферата била лоша.

 

Източник: novini.bg

Красимир Живков
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0