loading...
Начало | Анализи | Закопчаха полицая, убил цветнокож при арест!

Закопчаха полицая, убил цветнокож при арест!

Анализи 0 Прочетено: 17262 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Закопчаха полицая, убил цветнокож при арест!

В САЩ бе арестуван полицаят, притиснал към земята починалия при арест в Минеаполис цветнокож, предаде БТА, като се позоваха на властите в щата Минесота.

Дерек Човин е бил задържан днес - четири дни след инцидента, който предизвика вълна от съпътствани от насилие протести, които започнаха в северния град, но постепенно обхванаха цялата страна.
44-годишният бял полицай притиснал в продължение на няколко минути с коляно на земята врата на Джордж Флойд, въпреки че 46-годишният цветнокож се оплаквал, че не може да диша. Човин и трима негови колеги вече бяха уволнени от полицията.

Руското министерство на външните работи разкритикува инцидента в Съединените щати. В дълго изявление то подчерта, че случаят свидетелства за проблемите на САЩ в областта на правата на човека и подчертава честото използване на сила от американската полиция. Руското външно министерство призова Съединените щати "да предприемат реални и ефективни мерки за оправяне на ситуацията, да се върнат към съвестното спазване на международните си задължения и да приведат своето национално законодателство в унисон с основните принципи на ООН за употребата на сила и на огнестрелни оръжия от правоохранителните органи".

Източник: novini.bg

Дерек Човин
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0