loading...
Начало | Анализи | Инвестицията в злато и инфлация: Вижте какво е мнението на специалиста

Инвестицията в злато и инфлация: Вижте какво е мнението на специалиста

Анализи 0 Прочетено: 26712 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Инвестицията в злато и инфлация: Вижте какво е мнението на специалиста

Златото е желан инвестиционен инструмент, особено през последните месеци

 

На фона на коронакризата и очакваната инфлация, златото като инвестиционен инструмент, става все по-привлекателна опция през последните месеци. Но дали то може наистина да ни предпази от инфлацията? На този важен въпрос отговарят експертите.

 

Според Цветослав Цачев, който е главен инвестиционен консултант на ЕЛАНА Трейдинг, цената на ценния метал ще продължи да расте.

 

Тя ще повишава и когато парите се обезценяват поради ограничения добив или растящото търсене на злато за инвестиции и бижута, счита експертът.

 

Той е убеден, че влиянието на тази комбинация от фактори ще става все по-осезаемо през следващата година. В световен мащаб инвеститорите ще продължат да гледат на златото като на основен актив и средство защита от инфлация.

 

Цачев е убеден, че този метал има бъдеще като инвестиционен инструмент. Той припомня, че хиляди години именно златото е било пари, а преди няколко десетилетия то е останало единствено като паричен актив в балансите на централните банки. По-късни някои от тях се отказаха от златните си резерви, припомня експертът.

 

Той допълва, че към днешна дата приложението на златото не се е променило много.

 

Инвестиционният консултант споделя, че през последната година се наблюдава значително обезценяване на парите спрямо златото.

 

"Цената на златото се покачва заедно с икономическите рискове, страховете от инфлация и парите, създавани от централните банки. Заради историята си то е харесвано от някои хора. А други не го харесват заради настоящето развитие на глобалната икономика – дефицити, дългове и печатане на пари", допълва Цачев, цитиран от investor.bg.

Неговият съвет е да се инвестира в финансови инструменти върху златото, а не в кюлчета.

Източник: investor.bg

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00