loading...
Начало | Анализи | Валери Симеонов нападна Васил Божков и bTV

Валери Симеонов нападна Васил Божков и bTV

Анализи 0 Прочетено: 33642 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Валери Симеонов нападна Васил Божков и bTV

Васил Божков не е единственият, който цели дестабилизацията на държавата, а и телевизия bTV също. Винаги съм казвал, че България в много голяма степен се управлява от две телевизии. Сега вече тя остана една - това е “Божков ТВ“ - bTV“. Това обяви зам.-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов в предаването "Офанзива" по Канал 3.

“Тази телевизия, чрез влиянието, което има върху своите зрители, се опитва да извърши разклащане и дестабилизация. Дали ще е някой маргинален протест от 5 човека, който ще бъде показват от сутрин до вечер, докато не се настрои общественото мнение срещу конкретната персона или срещу конкретната институция, няма значение", посочи той.

Бившият вицепремиер е категоричен, че Комисията по хазарта е била купена и то не само в сегашния си състав, но и през изминалите десетилетия. “Комисията по хазарта продължавам да твърдя, че или е била купена, или е работила под натиск, не само в последния си състав, а десетилетия наред“, коментира Валери Симеонов. “Бяха публикувани годишни балансови отчети, в които цифрите са изтрити умишлено в таблицата с приходите и разходите. Една такива отчети трябва да направят впечатление, както на Комисията по хазарта, така и на Сметната палата и Министерството на финансите. Тези отчети обаче са минавали година след година безпроблемно. Категоричен съм, че престъпната схема на Божков е съществувала със знанието на някои държавни институции и служители“, обяви Симеонов.

По отношение на мярката за намалено ДДС в туризма лидерът на НФСБ потвърди, че става дума за временна мярка с давност 2021 г. и подчерта, че, макар да разбира протеста на финансовия министър Владислав Горанов, той е убеден, че правилното решение сега е правителството да се съобрази с форсмажорните обстоятелства, а не да държа строго на коалиционното споразумение за непокътната данъчна система.

“Заявявам, че ще направя всичко, за да възпрепятствам приемането на Украйна в НАТО и Европейския съюз, в случай че страната продължава по този безобразен начин да не се съобразява с правата и исканията на българската общност“, закани се Симеонов във връзка с решението на украинското правителство да раздели предизборно Болградския регион, където по думите му се намира най-голямата българска общност извън територията на България. По тази линия се водят разговори и дори е изпратена официална позиция на българското Народно събрание по адрес на бесарабските българи.

Проектът на Министерството на финансите за Държавна петролна компания би сложил край на монопола на руската компания "Лукойл" у нас", продължи Валери Симеонов. И добави: "Вторият голям монополист е "Лукойл България" с управител Валентин Златев - фирмата, която държи целия нефтопровод от рафинерията в Бургас до София и дори до границата ни със Сърбия“.

“Битката срещу монопола на "Лукойл" и на данъчните складове я водя още преди да вляза в политиката. Този гигант е на практика безконтролен и безнадзорен“, казва Симеонов.

Той е беден, че с Държавната петролна компания ще се постави конкурентна основа за предлагането на нефтени продукти на българския пазар. “Около 80% от всички петролно продукти - нефт и бензин, се държи от една фирма. Затова беше необходимо разделението в закона на отделни данъчни складове“, казва още Симеонов.

“ГЕРБ и Министерството на финансите основно предложиха този законопроект, който ние ще подкрепим с две ръце“, каза още той.

Източник: novini.bg

Васил Божков Валери Симеонов
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0